Peer Coaching

Η Positivity συνεχίζει την επιτυχημένη πρωτοβουλία Peer Coaching, που έχει ζητηθεί από πολλές και πολλούς από εσάς, με στόχο να προσφέρει την ευκαιρία – σε όσες-ους το επιθυμούν – να συμπληρώσουν την εμπειρία τους στο coaching.

 

Η συμμετοχή στο Peer Coaching είναι δωρεάν μόνο για τους Positivians. Μπορεί όμως να συμμετάσχει οποιοσδήποτε coach δωρίζοντας 50€ στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διαβάζω για τους άλλους» μέσω αυτού του συνδέσμου. Αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε και δεν ανήκετε στους παλιούς και νέους Positivians, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε τη δωρεά και να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής. Στη συνέχεια, μας στέλνετε απόδειξη της δωρεάς στο ask@positivityglobal.org κι εμείς σας εντάσσουμε στο πρόγραμμα!

 

Αφού διαβάσετε το κείμενο που ακολουθεί με επεξηγήσεις/προϋποθέσεις, παρακαλώ απαντήστε στην παρακάτω φόρμα, εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε.

 

Ο 14ος κύκλος Peer Coaching θα διαρκέσει 3 μήνες και καλούμε εκείνους που θα ήθελαν να λάβουν μέρος, να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 13/2/24, σε αυτό τον σύνδεσμο.

 

Στη συνέχεια, θα αποσταλεί η σύνθεση των ζευγών ώστε να αρχίσει η διαδικασία Peer Coaching.

 

Peer Coaching (4 ώρες coach και 4 ώρες coachee)

 

Κατά τη διάρκεια των τριών μηνών, όσοι εκφράσουν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν θα αποτελέσουν ζεύγη: ο καθένας θα αναλάβει ρόλο coach και coachee και θα δεσμευτεί να δεχτεί τέσσερις ώρες coaching και να προσφέρει τέσσερις ώρες coaching.

 

Παρακάτω θα βρείτε τις βασικές αρχές τις οποίες όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να υιοθετήσουν και εφαρμόσουν.

 

Βασικά σημεία

 

  1. Παρακαλώ επιβεβαιώστε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες διενέργειας και συμμετοχής στο Peer Coaching.
  2. Μόλις δημιουργηθούν τα ζευγάρια, ο coachee πρέπει να επικοινωνήσει με τον coach μέσα σε μια εβδομάδα. Η συμμετοχή στον κύκλο coaching προϋποθέτει την δέσμευση ότι ο συμμετέχων θα δεχθεί και θα προσφέρει 4 συνεδρίες.
  3. Σκοπός του κύκλου είναι να παρέχει στους coaches την ευκαιρία για συνεχή επαγγελματική εξέλιξη. Κάθε συνεδρία ολοκληρώνεται με την παροχή εκ μέρους
του coachee ειλικρινούς και εποικοδομητικής ανατροφοδότησης σχετικά με τον βαθμό απόκλισης ή σύγκλισης του coach με τις δεξιότητες του ICF. Ο coach επίσης θα κάνει την αυτο-αξιολόγησή του.

 

Συχνές ερωτήσεις

 

Ποιος είναι ο σκοπός του coaching circle;

Ο κύκλος απευθύνεται στους Positivians, αλλά και σε επαγγελματίες coaches γενικότερα. Στόχος είναι η βελτίωση της τεχνικής του coach μέσω της πρακτικής εξάσκησης με μια ποικιλία «πελατών», καθώς επίσης και η συγκέντρωση ωρών coaching. Κύριος σκοπός είναι η ωφέλεια που θα αποκομίσουν οι συμμετέχοντες στον ρόλο του coach, συγχρόνως όμως ελπίζουμε ότι ο ρόλος του coachee θα είναι εξίσου διδακτικός.

 

Ποια θα πρέπει να είναι η διάρκεια των συνεδριών;.

Οι συνεδρίες είναι συνήθως 50 ως 60 λεπτά κατόπιν συμφωνίας. Προτείνουμε μια «συνεδρία χημείας» ώστε να τεθούν οι ground rules και το κάθε μέρος να πάρει μια ιδέα για το υπόβαθρο του άλλου.

 

Μετράνε οι συνεδρίες αυτές ως ώρες coaching;

Υιοθετούμε την συμβατική αμοιβή των 150 Ευρώ για κάθε συνεδρία. Η χρέωση μηδενίζεται όταν ένα άτομο έχει δεχτεί και έχει προσφέρει coaching, έτσι που τα χρήματα δεν αλλάζουν χέρια. Ωστόσο, η ICF έχει αποδεχτεί να προσμετρά αυτές τις ώρες στις αμειβόμενες. (βλ. https://coachfederation.org/experience-requirements)

 

Ποιος είναι ο κώδικας δεοντολογίας για τον κύκλο;

Οι συμμετέχοντες Coaches στον κύκλο θα πρέπει να συμμορφώνονται με τον κώδικα δεοντολογίας του ICF. Όλες οι συνεδρίες είναι εμπιστευτικές.

 

Μπορώ να επαναχρησιμοποιήσω τη λίστα διανομής για οποιουσδήποτε άλλους σκοπούς;

Όχι. Οι Coaches έχουν ανταλλάξει τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους με καλή πίστη και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνον για την διαχείριση και προγραμματισμό των κύκλων. Δεν προσφέρονται υπηρεσίες και δεν επιτρέπεται το marketing. Με τον τρόπο αυτό, διατηρούμε ένα κλίμα ισότητας και στα στοιχεία επικοινωνίας έχουν πρόσβαση μόνον όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν.

 

Θέλεις να ξεκινήσεις ή να μάθεις περισσότερες πληροφορίες;

"*" indicates required fields

Θέλω να μάθω περισσότερες πληροφορίες*
Θέλω να ξεκινήσω ΑΜΕΣΑ!*
Μένω*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Στην Positivity Coaching γράφεις την Επιτυχία σου!